Mazda MX-5 NC 195wHp & 166wHp

Ας είμαστε ξεκάθαροι, πλέον το Power Automotive Magazine σε έχει κακομάθει και αν δεν βλέπεις τετραψήφιες ιπποδυνάμεις με τόνους ροπής, δεν χτυπά η καρδούλα σου. Ακόμη κι εγώ, αν δεν ακούσω για 250Ps/lt, νομίζω ότι ίσως να είναι ένα βαρετό θέμα. Εδώ και χρόνια η βελτίωση έχει συνδεθεί με την μεγάλη αύξηση ισχύος, τα «βελτιωμένα» έχουν συνδεθεί κυρίως με μεγάλο turbo ή κομπρέσορα, τίποτα άλλο, ενώ τα τελευταία χρόνια τα swap είναι αρκετά πιο σπάνια. Η ατμοσφαιρική βελτίωση έχει σχεδόν πεθάνει, την έχουμε ξεχάσει εντελώς, τα μόνα που την κρατάνε ζωντανή είναι τα Κ μοτέρ της Honda. Γιατί όμως πέθανε η ατμοσφαιρική βελτίωση; Δυο είναι οι βασικότεροι λόγοι: Α) Όλα τα σπορ οχήματα πλέον βγαίνουν τουρμπάτα απ’ το εργοστάσιο και Β) Η αναλογία ευρώ ανά ίππο! Με 5.000-6.000 ευρώ (μια μέση τιμή τουμπαρίσματος ενός δίλιτρου μοτέρ) θα πάρεις μίνιμουμ 100Ps και 10-12kgm ροπής, ενώ τα ίδια λεφτά σε ατμοσφαιρική βελτίωση θα σου δώσουν στην καλύτερη 50Ps και 4kgm. Είναι απόλυτα λογικό να προτιμά όλος ο κόσμος την υπερτροφοδότηση, άλλωστε έχει και σοβαρό potential για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη ισχύος αργότερα, κάτι που σε κάνει να βάζεις στο λεξιλόγιο σου ονόματα όπως Garrett/ Borg Warner/Precision για την βελτίωση του κινητήρα σου. Οπότε μόλις ακούσαμε για ατμοσφαιρικά βελτιωμένα MX-5 NC, σκεφτήκαμε ότι αυτό είναι ένα θεματάκι που πρέπει να παίξει λόγω σπανιότητας. Γιατί όμως οι ιδιοκτήτες αυτών των δύο MX-5 επέλεξαν να πάνε ενάντια στην λογική και την τσέπη τους και να βελτιώσουν το Ιαπωνικό roadster χωρίς τουρμπίνες και μπαρόμετρα;
Ξυλίκι
Μπορεί να μην σου δίνει άλογα και νιουτόμετρα, όπως η φτερωτή, αλλά με την ατμόσφαιρα έχεις αξιοπιστία και απόκριση. Δύο τομείς που είναι απίστευτα βασικοί όταν ζητάς το 100% του κινητήρα για αρκετή ώρα χωρίς να κάνει κιχ, ενώ σου προσφέρει φάσμα χωρίς ξεσπάσματα που δεν σου χαλάει την πρόσφυση.... δηλαδή ό,τι πρέπει για στρίψιμο σε πίστα και βουνό! Το έπιασες, βρε ατιμούλη, τα δύο Mazda 3ης γενιάς έχουν σκοπό το σκληροπυρηνικό στρίψιμο και τα g στα στροφιλίκια.
Το κόκκινο launch edition NC είναι του Σωτήρη, ενός τύπου που του αρέσουν οι στριφτερές διαδρομές και το ανεβοκατέβασμα στο βουνό. Το μαύρο NC είναι του Θωμά, μόνο
που αυτός έχει αγάπη στις πίστες, αφού οδηγεί καρτ από 7 χρονών και με το χειροκίνητο αγωνιστικό του έχει στρίψει σε όλες τις καρτόπιστες της Αττικής.
Honda μοτέρ; Παλιά!
Το μοτέρ του μαύρου θυμίζει F20C της Honda, αλλά σε πιο ανθεκτικό! Η Brothers Motorsport στο Ηράκλειο Κρήτης, που γνωρίζει καλά από MX-5, άνοιξε τον LF-VE και επειδή απ’ την αρχή ήξεραν ότι αυτός ο δίλιτρος θα ξοδέψει πολύ χρόνο απ' την ζωή του στα κόκκινα, έπεσε πολύ εργασία στο εσωτερικό του. Ο στρόφαλος ζυγοσταθμίστηκε για να μπορεί να γυρίσει υψηλότερες rpm, έγινε καθαρισμός του μπλοκ με χρήση υπερήχων, μπήκαν custom τροχαλίες της Brothers Motorsports, αλλάχτηκαν από φλάντζες (της Victor Reinz) μέχρι γλίστρες καδένας και γενικά το μοτέρ έγινε σαν καινούριο. Εκεί που έγινε καλύτερο από καινούριο είναι η ροϊκή εξέλιξη στην κεφαλή, η Sevdalis SuperFlow στο Γαλάτσι έκανε εκπληκτική δουλειά. Με μειωμένες τις τριβές θα μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα οι άγριοι εκκεντροφόροι Hot Street – Dirt Track της CAT Cams (διάρκεια 268° εισ. / 260° εξ., βύθισμα 11mm εισ. / 10,5mm εξ.), ενώ για να επιστρέφουν σωστά οι βαλβίδες, μπήκαν σκληρότερα μονά ελατήρια της Kent. Μέσα στο πεντακάθαρο μπλοκ έκατσαν τα oversized κατά μισό χιλιοστό σφυρήλατα έμβολα της Wossner (88mm) και συνδυάστηκαν με τις σφυρήλατες μπιέλες της ZRP. Βίδες μπιελών και στροφάλου εννοείται πως αλλάχτηκαν, όλες προέρχονται από την ARP. Με το που κάθεται η κεφαλή πάνω στο μπλοκ και δένει, βλέπεις ότι η συμπίεση έχει πάει στο 12,6:1, ένα νούμερο πολύ υψηλό για κινητήρα με έμμεσο ψεκασμό. Αντλία βενζίνης και μπεκ είναι μαμά, αν και τα τελευταία θέλουν αλλαγή γιατί πλέον δουλεύουν οριακά.
Η εισαγωγή έχει βελτιωθεί, αλλά όχι εκ βάθρων γιατί η Mazda κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα. Άρα μαμά πεταλούδα και πλαστική μεταβλητή πολλαπλή εισαγωγής, μόνο ένα kit εισαγωγής της Ramair μπήκε για να ρουφάει όσο πιο δροσερό αέρα γίνεται. Αντίθετα, στην εξαγωγή αλλάχτηκαν τα ΠΑΝΤΑ! Η 63άρα decat εξάτμιση κατασκευάστηκε απ’ την Εξατμίσεις Ζαπαντής, με το 4-2-1 χταπόδι (διαμέτρου 45mm-54mm-63,5mm) να είναι σχέδιο του Γιώργου Σεβνταλή. Το τελικό είναι της Anapliotis Machinery.
Η δύναμη περνάει στο εργοστασιακό 5άρι κιβώτιο που τώρα έχει ελαφρωμένο βολάν 3,8kg της Competition Clutch (ακούει πιο άμεσα το μοτέρ και ανεβάζει/ρίχνει πιο γρήγορα τις rpm του όταν αλλάζεις ταχύτητες) με δίσκο-πλατό της Exedy, ενώ επειδή δεν είχε μπλοκέ πριν, μπήκε τώρα το εργοστασιακό του Mazda RX-8, με βήμα μετάδοσης 4,44:1. Άρα κόντυνε και λίγο, βελτιώνοντας έτσι τις επιταχύνσεις.
More friendly option
Απ’ την άλλη, το μοτέρ του κόκκινου NC είναι πολύ πιο καθημερινό και δρομίσιο. Ουσιαστικά ανοίχτηκε μόνο η κεφαλή και μπήκαν οι DURVVT20 εκκεντροφόροι της Kent (διάρκεια 262° εισ. / 252° εξ., βύθισμα 9,8mm εισ. / 8,75mm εξ.), που είναι το πιο «δρομίσιο» κιτ της βρετανικής εταιρείας. Στην εξαγωγή έκατσε μια ολόσωμη χειροποίητη 63άρα εξάτμιση της Exhaust Flow Danelatos με 200άρη καταλύτη, μόνο το τελικό καζανάκι είναι της Cobalt. Η εισαγωγή ό,τι ακριβώς και στου έτερου MX-5, ένα kit της Ramair και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Αφού δεν έχουμε τρελές αλλαγές στο μοτέρ, δεν χρειάζεται να έχουμε και στην μετάδοση. Δίσκος της Exedy στον συμπλέκτη, κρατώντας έτσι την φιλικότατη και ξεκούραστη λειτουργία του αριστερού πεντάλ. Είναι πασίγνωστο πως το εργοστασιακό 6άρι έχει εκπληκτική αίσθηση και πολύ μικρές διαδρομές, παρόλα αυτά ο Σωτήρης έβαλε το Short Shifter PRO της Coolerworx γι’ ακόμη καλύτερη αίσθηση και 40% μικρότερες διαδρομές! Τέλος, έκατσε το μπλοκέ 1,5way της Kaaz που πραγματικά μεταμορφώνει το αμάξι!
Ο προγραμματισμός των εργοστασιακών ECU και των 2 ιαπωνικών roadster έγινε απ’ τον Καγιάντα Παναγιώτη της Kptrnonics. Το κόκκινο έδειξε 166wHp/6.851rpm (κόφτης 7.200rpm) και 20,8wkgm/3.814rpm στον τροχό, πολύ καλό νούμερο για δευτεροσταδιάτο MX-5, αφού με απλούς υπολογισμούς το δίλιτρο μοτέρ βγάζει περίπου 190Ps και κοντά στα 23kgm! Τα βλέμματα όμως τραβάει το μαύρο που μπορεί και στροφάρει 8.600rpm! Το δυναμόμετρο έγραψε 194,9wHp/7.954rpm και 21,1wkgm/5.585rpm στον τροχό, δηλαδή στον στρόφαλο είναι περίπου 230Ps και 23,5kgm! Τα διαγράμματα είναι φοβερά ενδιαφέροντα, δείχνουν χοντρικά τον ίδιο χαρακτήρα (επίπεδο γράφημα ροπής) με τον κινητήρα του κόκκινου να βγάζει σχετικά χαμηλά την μεγίστη ροπή του, κάτω απ' τις 4000rpm, κάνοντάς το πολύ φιλικό σε μια βουνίσια διαδρομή γιατί θες να τραβάει και να ακούει παντού. Το μοτέρ του μαύρου την βγάζει ψηλά, αλλά δεν σε νοιάζει καθόλου, από 3.200rpm μέχρι 8.000rpm βγάζει συνεχώς πάνω από 21kgm...δηλαδή παίζει από 21kgm μέχρι 23kgm για 5000rpm!
Τέρμα γκάζι μονίμως
Αφού στην πίστα είσαι συνέχεια με το δεξί πεντάλ κολλημένο στην μοκέτα, είναι λογικότατο το σύστημα ψύξης να αρχίζει να τραβάει ζόρια. Ιδίως αν είσαι σαν τον Θωμά που όταν παίρνει μέρος σε track-days, τον παρακαλάνε οι φίλοι του να βγει να ξεκουράσει λίγο το αμάξι (πραγματικό γεγονός)! Οπότε για να μην έχει προβλήματα με τις θερμοκρασίες, υπάρχει ένα αλουμινένιο ψυγείο νερού της Koyorad, ενώ αλουμινένιο είναι και το δοχείο διαστολής της DaveFab με Radium τάπα. Ένα ακόμη σημείο που βοηθάει την σωστή ψύξη είναι οι αεραγωγοί της DCN Performance στο καπό. Αυτοί βρίσκονται σε σημείο που δημιουργείται υποπίεση από πάνω τους κι έτσι επιταχύνεται η κίνηση του αέρα που περνάει απ’ το ψυγείο, αφαιρώντας μεγαλύτερα ποσά θερμότητας. Ο Σωτήρης, μολονότι προτιμάει το βουνό, ετοιμάζεται κι αυτός για track-days, άρα θα βρεις παρόμοιες λύσεις στο σύστημα ψύξης, όπως αναβαθμισμένο ψυγείο νερού και θερμοστάτη της Mishimoto, ενώ απ’ την I.L Motorsport είναι το αλουμινένιο δοχείο διαστολής ψυκτικού.
Και κάπου εδώ μπαίνουμε στην κεντρική ιδέα των αυτοκινήτων σαν τα MX-5, οδική συμπεριφορά και ανάρτηση. Μέχρι στιγμής το κόκκινο είχε πιο απλές και καθημερινές λύσεις, εδώ όμως τα πράγματα έρχονται σε ισορροπία, ίσως και να αντιστρέφονται κάμποσο! Το όνομα της Ohlins είναι θρυλικό και τα πλήρως ρυθμιζόμενα coilover Road & Track DFV της εταιρείας ελέγχουν «αυστηρά» το ελαφρύ αμάξωμα του NC. Μαζί με τις ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές και τα σινεμπλόκ της Whiteline, το αμάξι έχει δέσει και δεν ξέρει πλέον τι θα πει κλίσεις. Αρχικά την μελέτη/τοποθέτηση και το στήσιμο της ανάρτησης το είχε επιμεληθεί η Trackspeed στην πίστα των Σερρών (εταιρεία που εδρεύει μέσα στην πίστα και ειδικεύεται στην προετοιμασία αγωνιστικών και σπορ πολιτικών οχημάτων) με την εντολή να γίνει το Mazda όπλο για την πίστα και να μπορεί να ρίξει ακόμη και σε BMW M2 σε γυρολόγιο! Όντως, ήταν σχεδόν ισάξιο σε χρόνους αν είσαι αποφασιστικός, όμως ήταν τόσο σκληρό και απόλυτο που δεν μπορούσες να το οδηγήσεις εκτός πίστας. Ο Σωτήρης λέει: «Είχε υπερβολική απόσβεση, για την επίπεδη πίστα και τα απαλά curb δούλευε εκπληκτικά, στον δρόμο όμως ήταν επικίνδυνη!» Έτσι η ανάρτηση επαναρυθμίστηκε να μπορεί να περνάει από ανωμαλίες χωρίς να κάνει άλματα. Για να δουλέψει σωστά η ανάρτηση πρέπει να την ταιριάξεις με τα λάστιχα και η Trackspeed από την αρχή του φόρεσε τα εκπληκτικά Pilot Sport Cup 2 της Μichelin, διαστάσεων 225/45, σε 17άρες ζάντες Emotion XT7 της Work.
Στο μαύρο μπήκαν πλήρως ρυθμιζόμενα coilover Club Race της MeisterR με αντιστρεπτικές “yellow dot” από Mazda RX-8. Η πολυετής ενασχόληση του οδηγού του με τον μηχανοκίνητο βοήθησε πολύ στο να το φέρουνε στα μέτρα του και να μπορεί να κινείται όσο πιο γρήγορα μπορεί στην πίστα. Οι 17άρες Rota Titan φοράνε τα Semislick 595 RS-PRO της Federal (215/45), αλλά, όπως λέει και ο Θωμάς: «Έχω πέσει κάμποσο κάτω απ’ το 1m.10m στην πίστα των Μεγάρων, αλλά το αμάξι μπορεί να γράψει αρκετά πιο κάτω. Πρέπει να αγοράσω μια πιο αγωνιστική τετράδα ελαστικών, αυτά δεν μπορούν να δώσουν κάτι περισσότερο».
Αρκετές διαφορές υπάρχουν και στα φρένα. Τα αμερικανάκια ορκίζονται ότι το NC έχει εξαιρετικά εργοστασιακά φρένα για το βάρος του και το «μία στο τόσο μπαίνω σε track day» δεν τα ενοχλεί ποτέ. Παρόλα αυτά, αν αποφασίσει κάποιος να αναβαθμίσει τα φρένα του, υπάρχουν 2 λύσεις: τα μεγαλύτερα φρένα του RX-8 (ακόμη καλύτερα απ' του NC αφού πρέπει να τα βγάλουν πέρα με γρηγορότερο και βαρύτερο όχημα) που κάθονται πανεύκολα ή -αν έχετε το extra budget- ένα κιτ τετραπίστονες.
Το μαύρο ακολούθησε την πρώτη λύση, ενώ η Kalltech (Καλλιανιώτης Μάνος) χάραξε τους εργοστασιακούς δίσκους και έφτιαξε τα κεραμικά τακάκια που φοράει το αμάξι. Το πακέτο συμπληρώνουν σωληνάκια υψηλής πίεσης της DTM και τα υγρά φρενών RB600 της Motul. Το κόκκινο φοράει τετραπίστονα της Brembo και επισκέφτηκε την Kalltech για να του χαράξει τους δίσκους και να βάλει κεραμικά τακάκια. Κι εδώ υπάρχουν σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης, αλλά θα δεις και μια λύση που δείχνει πως το αμάξι είχε προετοιμαστεί για χρήση πίστας απ’ την Trackspeed. Φτιάχτηκαν custom αεραγωγοί μπροστινών φρένων για να μπορεί να τα ψύχει αποτελεσματικότερα, αφού σκοπός ήταν η ακραία οδήγηση/φρενάρισμα και το κυνήγημα των δευτερολέπτων!
Μετρήσεις
Σε τέτοια αμάξια δεν έχουν ουσία οι μετρήσεις, αλλά σε αυτό το περιοδικό μετράμε τα πάντα! Οπότε τα 2 MX-5 στήθηκαν στην ευθεία και πάμε. Το πρόγραμμα που έβαλε ο Καγιάντας Παναγιώτης στις ECU έχει και launch control ρυθμισμένο στις 4.500rpm, οπότε ουσιαστικά και τα 2 ξεκίνησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ίδιο βάρος, παρόμοια ελαστικά, ίδιες rpm στην εκκίνηση, μπλοκέ και τα 2, ίδιες συνθήκες, δεν είναι καθόλου περίεργο που το 18άμετρο τους είναι σχεδόν ίδιο ... 2,54s (49,85km/h) το μαύρο, 2,59s (47,56km/h) το κόκκινο. Από εκεί και πάνω όμως τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Το δυνατότερο απ’ τα δύο έγραψε μόνο 6,07s για το 0-100km/h και βγήκε απ’ το 400άρι σε 14,48s (156,50km/h), ενώ το λιγότερο δυνατό έκανε 7,5s και 15,51s (148,13km/h) αντίστοιχα. Κανονικά το 0-100km/h δεν θα έπρεπε να έχει τόση διαφορά, αλλά εκτός της έξτρα δύναμης έπαιξαν και άλλοι 2 λόγοι καθοριστικό ρόλο. Ο πρώτος είναι ότι το μαύρο, μολονότι φοράει κοντό διαφορικό, ανεβάζει τόσο ψηλά ώστε κρατάει την σχέση και περνάει τα 100km/h με 2α στο κιβώτιο (το κόκκινο πρέπει να αλλάξει σε 3η), ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Σωτήρης ΔΕΝ είχε κάνει γρήγορη εκκίνηση και μετρήσεις ποτέ άλλοτε!
Στο όριο
Τα MX-5 είναι τα αυτοκίνητα που έχουν κατακτήσει τις πίστες στον πλανήτη και γράφουν ετήσια τους περισσότερους αγωνιστικούς γύρους παγκοσμίως! Μια απίστευτα σωστή ελαφριά βάση για ανθρώπους που ενδιαφέρονται περισσότερο στο οριακό φρενάρισμα, την σωστή τοποθέτηση/πέρασμα της στροφής και στα ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων. Ο Σωτήρης και ο Θωμάς έχουν την ίδια αγάπη για τα στροφιλίκια και μας έφεραν 2 όμορφες προτάσεις. Και απ' τις 2 θα βγεις με ένα τεράστιο χαμόγελο... και ιδρωμένα χέρια/πλάτη!
Thanks to (Κόκκινο NC):
Τον Νίκο Πηττά της Aktiv Automotive για την μηχανική επιμέλεια του MX-5.
Thanks to (Μαύρο NC):
Την Modified Garage του Ζαχαριουδάκη Βύρωνα για την επιμέλεια του αυτοκινήτου.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Mazda MX-5 NC (Μαύρο)
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
ΤΥΠΟΣ: Τετρακύλινδρος με μπλοκ και κυλινδροκεφαλή από αλουμίνιο, 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες/κύλινδρο
Κυβισμός: 2.022cc
Διάμετρος x Διαδρομή: 88mm x 83,1mm
Συμπίεση: 12,6:1
Σφυρήλατες μπιέλες της ZRP
Σφυρήλατα έμβολα της Wossner (oversize 0,5mm)
Εκκεντροφόροι Hot Street-Dirt Track της CAT Cams
Μονά ελατήρια βαλβίδων της Kent
Ρεκτιφιέ κινητήρα (blueprinting, ηλεκτροστατική βαφή, κουζινέτα, στρόφαλος, σφήνα στροφάλου, φλάντζες, γλίστρες κτλ) της Brothers Motorsport
Ροϊκή εξέλιξη κυλινδροκεφαλής απ’ την Sevdalis Superflow
Βίδες μπιελών ARP 2000
Bίδες στροφάλου της ARP
Custom τροχαλίες της Brothers Motorsports
Μπουζί ιριδίου ITV22 της Denso
Χταπόδι 4-2-1 της Εξατμίσεις Ζαπαντής
Ολόσωμη decat εξάτμιση διαμέτρου 63,5mm της Εξατμίσεις Ζαπαντής
Τελικό καζανάκι της Anapliotis Machinery
Εισαγωγή αέρα της Ramair
Αλουμινένιο δοχείο διαστολής ψυκτικού DaveFab με radium τάπα
Αλουμινένιο ψυγείο νερού της Koyorad
Κολάρα σιλικόνης της I.L Motorsport
Βάσεις κινητήρα της I.L Motorsport
Αναπρογραματισμός εγκεφάλου απ’ την Kptronics
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Ελαφρωμένο βολάν 3,8kg της Competition Clutch
Μπλοκέ διαφορικό από Mazda RX-8 με βήμα 4,44:1
Ενισχυμένο set συμπλέκτη της Exedy
ΑΜΑΞΩΜΑ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
Εμπρός χείλος της RDX
Aftermarket γρίλια προφυλακτήρα
Aftermarket diffuser της Bofi Racing
Aftermarket trunk lip
Aftermarket πλευρικές ποδιές Fujita Engineering style
Άγκιστρα καπό της Aerocatch
Λεβιές ταχυτήτων Voodoo
Βάψιμο ολικό της Custom Refinish by Γκορίτσας Γιώργος
Door bushing της DCN Performance
Αεραγωγοί της DCN Performance
Semi bucket καθίσματα SP-JJ της Recaro
Χειροποίητο roll bar 4 σημείων
Τιμόνι P300 της Sparco
Αγωνιστικές ζώνες 4 σημείων της Turn One
Αγωνιστικός πυροσβεστήρας της Racing Star
Όργανα θερμοκρασίας και πίεσης λαδιού της Prosport
Πολυόργανο ScanGaugeII
Mπάρα θόλων 4 σημείων εμπρός της I.L Motorsport
Μπάρα πίσω της I.L Motorsport
ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΦΡΕΝΑ
Πλήρως ρυθμιζόμενα coilover Club Race της MeisterR
Αντιστρεπτικές yellow dot από Mazda RX-8
Σινεμπλόκ πολυουρεθάνης για το διαφορικό
Φρένα εμπρός-πίσω από Mazda RX-8
Δίσκοι χαρακτοί και αγωνιστικά τακάκια της Kalltech
Σωληνάκια υψηλής πίεσης της DTM
Υγρά φρενών RB600 της Motul
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντες 8Jx17in Rota Titan
Semislick Federal RS-PRO 215/45
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
Μέγιστη ισχύς (wHp/rpm): 194,6/7954
Μέγιστη ροπή (wkgm/rpm): 21,3/5585
Stage 2
Ποσοστό βελτίωσης 39%
0-60 3,06
0-80 4,51
0-100 6,07
0-120 8,53
0-140 11,12
0-160 14,99
0-180 19,02
ΡΕΠΡΙΖ
60-160 16,87
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ
M SEC @ KM/H
18 2,54 @ 49,85
60 4,77 @ 83,64
100 6,31 @ 102,68
200 9,45 @ 127,78
400 14,48 @ 156,50
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Mazda MX-5 NC (Κόκκινο)
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
ΤΥΠΟΣ: Τετρακύλινδρος με μπλοκ και κυλινδροκεφαλή από αλουμίνιο, 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες/κύλινδρο
Κυβισμός: 1.999cc
Διάμετρος x Διαδρομή: 87,5mm x 83,1mm
Συμπίεση: 10,8:1
Εκκεντροφόροι DURVVT20 Sports Road Spec της Kent
Προγραμματισμός εγκεφάλου από Kptrnonics
Μπουζί της NGK
Εισαγωγή αέρα της Ramair
Ψυγείο νερού και θερμοστάτης της Mishimoto
Δοχείο διαστολής ψυκτικού της I.L Motorsport
Κολάρα της I.L Motorsport
Χειροποίητο χταπόδι διαμέτρου 63,5mm της Exhaust Flow Danelatos
Ολόσωμη εξάτμιση με καταλύτη 200cpsi της Exhaust Flow Danelatos
Τελικό καζανάκι της Cobalt
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Μπλοκέ διαφορικό 1,5way Clutch Type της Kaaz
Short shifter 6 Speed PRO της Coolerworx
Ενισχυμένος δίσκος της Exedy
ΑΜΑΞΩΜΑ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
Ενισχυμένα σινεμπλόκ πόρτας Ι.L Motorsport
Kit χαμηλώματος καθίσματος οδηγού 2,5cm της Jass Performance
ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΦΡΕΝΑ
Πλήρως ρυθμιζόμενα coilover DFV Road & Track της Ohlins
Ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές της Whiteline
Σινεμπλόκ της Whiteline
Τετραπίστoνες δαγκάνες της Brembo μπροστά
Δίσκοι χαρακτοί της Kalltech
Aγωνιστικά τακάκια της Κalltech
Σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης
Custom αεραγωγοί μπροστινών φρένων της Trackspeed
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντες 9Jx17in Emotion XT7 της Work
Ελαστικά Μichelin Pilot Sport Cup 2 225/45
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
Μέγιστη ισχύς (wHp/rpm): 166/6851
Μέγιστη ροπή (wKgm/rpm): 20,8/3815
Stage 2
Ποσοστό βελτίωσης 19%
0-60 3,71
0-80 5,51
0-100 7,50
0-120 10,48
0-140 13,77
0-160 18,2
0-180 24,3
ΡΕΠΡΙΖ
60-160 13,46
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ
M SEC @ KM/H
18 2,59 @ 47,56
60 5,03 @ 74,92
100 6,75 @ 92,62
200 10,15 @ 117,67
400 15,51 @ 148,13
TUNED BY:
Aktiv Automotive
Αργυρουπόλεως 111, Αργυρούπολη
Τηλ: 210 97 08 807
Mail: info@aktiv-automotive.gr
Αρθρογράφος
Δοκιμές Αυτοκινήτου CarTest.gr
Η LG παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη συνδεσιμότητα, προμηθεύει την premium ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με τηλεματική τεχνολογία επόμενης γενιάς.